+381 13 351 126

kontakt@fiziovitalis.rs

Masaže

Masaža predstavlja sistem metodičkih pokreta ruku tj. hvatova koje terapeut primenjuje na pacijentu. Masaža može
biti terapeutska, sportska, relaksirajuća, aromatska, anticelulit itd. Masaža ima direktno mehaničko dejstvo na tkiva čovečjeg organizma.

Prilikom masaže nadražuju se receptori na koži i potkožnom tkivu, kao efekat mehaničkog delovanja, a isto tako se
indirektnim delovanjem, odnosno refleksnim putevima, utiče na buđenje celog organizma. To znači da masaža
odlično deluje na vaše zdravlje i raspoloženje:

  •  poboljšava i ubrzava krvotok i limfotok,
  •  poboljšava elastičnost i regeneraciju kože,
  •  opušta mišiće,
  •  usporava i produbljuje disanje,
  •  podstiče probavu,
  •  ubrzava metabolizam,
  •  pospešuje izbacivanje štetnih materija iz organizma,
  •  smanjuje bol i napetost,
  •  deluje na unutrašnje organe. 

Ovde pogledajte koje masaže nudimo u našoj ambulanti Fizio Vitalis i prepustite se rukama naših stručnih masera i
terapeuta.
Možemo se pohvaliti korišćenjem isključivo organskih proizvoda i ulja za masažu koje uvozimo sa dalekog
Tajlanda. Jedina smo ambulanta u Srbiji koja koristi ove ekskluzivne proizvode.

Lemongrass

Lemongrass tj. limunska trava prepoznatljiva je prema svojstvu poboljšanja cirkulacije krvi, povećava kalibar sudova, tonik tkiva, ublažava upalne procese na koži, blagotvorno deluje na centralni nervni sistem, deluje na reumatske bolove, uganuća, lumbago, neuralgije, artrozu, uspešno ublažava celulit i ima antistres efekat. Limunska trava se koristi u kozmetičkoj industriji i vrlo je prepoznatljiva i korišćena u Azijatskoj kuhinji. Korišćenje ovog ulja se ne preporučuje u prva tri meseca trudnoće, kao ni deci ispod 6 godina.

Kokosovo ulje

Kokosovo ulje – da biste iskoristili sve prednosti ovog čarobnog ulja, izaberite devičansko ulje, prvo hladno bio ceđeno ulje. Kokosovo ulje je posebno cenjeno po svojim hidrantnim, umirujućim i antioksidacijskim svojstvima. Umiruje ekcem i promene na koži, hematome, umiruje umorne i upaljene mišiće, čisti i hidrira kožu. Koristi se u
borbi protiv bora i rehidratacije. Uspešno uklanja strije koje se najčešće pojavljuju nakon trudnoće. Dejstva kokosovog ulja su: antioksidativno, antimikrobno, antigljivično, antibakterijsko, protivupalno, antiparazitno i
antivirusno.

Lavanda

Lavanda je biljka koja potiče iz 15-og veka a od druge polovine 18-og veka koristi u medicini u borbi protiv stresa, anksioznosti, depresije, nesanice, kožnih poremećaja kao što su: ekcem, psorijaza, svrbež i opekotine. Ublažava reumatizam, kontrakciju mišića, grčeve, spazmofiliju, respiratorne infekcije. Njen miris ublažava migrene i deluje kao antidepresiv. Ima poznata svojstva kao što su: antispazmodično, snažno, smirujuće, umirujuće, zaceljujuće, regenerišuće, analgetsko i protivupalno.